Hälsosam ventilation i din brf.

Ventilation är viktigt i din brf

Det är allt för många som bortser vikten av att ha en god ventilation i din brf. Jag tycker personligen att det är allt för många som rakt upp och ner skiter i sin ventilation.

De förväntar sig att må bra men kan inte ens investera ett par tiotusen vardera i en ny ventilation för sin egen hälsa.

Det är knappt så att de kan investera i en köksfläkt för att det kostar pengar. De drunknar hellre i röken från bränt bacon. Dock får man inte sticka under stol att det faktiskt luktar otroligt gott.

I min värld är det en otrolig investering din brf kan göra. Men de flesta kan bara se pengar och det värdet de tror att pengarna ger dem. Pengar är inte värt någonting om du ställer det mot din egen hälsa.

Andra investeringar för en brf

En brf kan göra fler investeringar än att satsa på en förbättrad ventilation. Bostadsrättsföreningen kan till exempel optimera sin energiförbrukning eller sätta upp solcellspaneler på taket. Det är ju enbart ett par av tjänsterna som en brf kan göra. De kan även få sina värmesystem och ventilation justerade för att energianvändningen ska minskas.

Jämn temperatur i BRF ventilation

Men man bär ha i åtanke att temperaturen även behöver minskas i lägenheterna för att effekten av en injustering ska träda i kraft. Annars har bara systemen för värme och ventilation blivit lite jämnare temperaturmässigt utan att ge någon energieffektiviserande effekt.

Det är tyvärr där de flesta bostadsrättsföreningarna förlorar fotfästet, speciellt de med äldre boenden. För de har inte samma möjligheter att sänka temperaturen i lägenheterna.

Självdrag eller mekanisk ventilation?

Det är en väldigt svår fråga då båda systemen har sina fördelar och nackdelar. Men man ska inte blunda för att det mekaniska systemet är det nyare av dem och då även den mest uppdaterade med bäst egenskaper. Att säga något annat vore rent utsagt naivt och att genom att vara blåögd ducka för sanningen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *